Trka Formule 1 odložena zbog koronavirusa: Ovo je presedan posle punih devet godina

Kineski Gran pri odložen je zbog izbijanja epidemije koronavirusa, odlučila je Svetska automobilska organizacija (FIA)

  • 1

Trka u Šangaju je bila zakazana za 19. april, a u Formuli 1 kažu da će potražiti drugi datum ukloliko se situacija poboljša.

To je trebalo da bude četvrta trka nove sezone F1 šampionata u sezoni kada Luis Hamilton brani titulu prvaka sveta.

- Kao posledica zdravstvenih problema i uz činjenicu da je Svetska zdravstvena organizacija proglasila koronavirus globalnom zdravstvenom brigom, FIA i Formula 1 će preduzeti ove mere kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost vozača, timova, učesnika i navijača. FIA i F1 će nastaviti da blisko komuniciraju sa timovima, promoterima i lokalnim vlastima kako bi se nadgledala situacija - navodi se u saopštenju FIA.

Ovo nije jedini sportski događaj koji je otkazan u Kini, pošto je još ranije prekinut košarkaški šampionat te zemlje, gde su stranci dobili mogućnost da slobodno odu i potraže angažmane u Evropi i Americi.

Takođe, odande su u Beograd izmeštene kvalifikacije za Olimpijske igre za košarkašice, ali i Svetsko prvenstvo u atletici, trka Formule E u Sanji.

Da podsetimo, ovo je prvi put od 2011. godine da je jedna trka Formule 1 odložena. Pre devet godina je odložena trka u Bahreinu, prva u sezoni zbog društvenih nemira u zemlji.

Video: Ulice Singapura na kojima se vozi Formula 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    12. februar 2020 | 19:00

    Voleo sam Hamiltona ali od kad se pojavio Leclerc, odusevljen sam njim.Mali ce sigurno biti sampion!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA