≫ 

Još jedan diskretni heroj Italije: Bivši šef Ferarija volontira kao vozač ambulantnih kola!

Veliko srce ima Mauricio Arivabene

  • 0
Mauricio Arivabene Foto: youtube/Ferrari

Vanredne mere zahtevaju od svakog pojedinca da se stavi u službu naroda, pa je tako i doskorašnji šef ekipe ferari Mauricio Arivabene (63) seo za volan ambulantnih kola i krenuo da prevozi obolele od korona virusa. 

Arivabene je inače rodom iz Breše, grada koji je, uz Bergamo, najjače pogođen virusom COVID-19, nije mu mnogo trebalo da donese odluku, ali o njegovom humanom činu šira javnost nije znala do sada.

Niti je Mauricio želeo da se to zna.

Novinar Leo Turini je preneo reči izvora bliskog Arivabeneu.

- On (Arivabene) nikome nije rekao šta radi, ali otkad je ova oluja udarila seo je za volan transportnog vozila i prevozi bolesne do klinike. Ukratko, postao je vozač.

Osim Mauricija, na raspolaganje narodu u borbi protiv korona virusa stavio se i šef Pirelija Mario Isola koji radi kao volonter u jednoj poliklinici u Milanu.

Arivabene je pet godian bio šef "Skuderije", od 2014-2019, a još od 2012. godine je u upravnom odboru Juventusa.

- Arivabene je odlučio, u skladu sa svojim karakterom, da ne ostane kod kuće. Od kada je počela pandemija prijavio se da vozi starije ljude u bolnice - piše o još jednom "diskretnom heroju" list "Il Resto del Carlino"

Video: Ovo je najskuplji Ferari na svetu, cena da se smrzneš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA