Oglasio se Fetel, potvrdio odlazak iz Ferarija: Odluka nema veze s novcem, nije bilo obostrane želje

Nemački vozač na kraju 2020. godine napušta italijanskog giganta

  • 1
Sebastijan Fetel, Formula 1, Ferari, podijum Foto: Guliver/Mark Thompson/Getty Images

Vest o odlasku Sebastijana Fetela iz Ferarija izdrmala je Formulu 1, a sada je i nemački automobilista potvrdio da na kraju 2020. godine napušta tim iz Italije.

Kako je prethodno objašnjeno, Fetel i čelnici Ferarija se nisu sporazumeli oko dužine novog ugovora. Fetel je želeo višegodišnju saradnju, a Ferari mu je nudio samo jednogodišnji produžetak ugovora.

Sam Fetel potvrdio je da više neće biti vozač Ferarija nakon završetka sezone i istakao da novac nema nikakve veze s odlukom, već je osetio da nije bilo obostrane želje da se nastavi saradnja.

- Moja veza sa Ferarijem se prekida na kraju 2020. godine. U želji da postignete najbolje moguće rezultate u sportu, najvažnije je da strane rade u harmoniji. Tim i ja smo shvatili da više ne postoji obostrana želja da se ostane zajedno nakon kraja sezone. Finansijske stvari nemaju nikakvu ulogu u ovoj odluci. To nije način na koji razmišljam i donosim bitne odluke, i nikada neće ni biti - poručio je Fetel, koji je dodao da će u narednom periodu razmisliti o svojoj budućnosti.

- Ono što se desilo u poslednjih nekoliko meseci navelo je mnoge od nas da razmišljaju o našim stavrnim prioritetima u životu. Treba koristiti svoju maštu i uzeti novi pristup situaciji koja se promenila. Uzeću svoje vreme da razmislim o onome što je zaista važno u vezi moje budućnosti.

Sebastijan Fetel Sebastijan Fetel tokom trke u boksu Ferarija; Foto: Tanjug/AP

Na kraju je Fetel posebno zahvalio fanovima Ferarija.

- Ferari zauzima posebno mesto u Formuli 1 i nadam se da će dobiti uspeh koji zaslužuje. Želim da se zahvalim celoj porodici Ferarija i pre svega njihovim tifozima širom sveta, na podršci kojju su mi davali tokim godina. Moj cilj je da završim sezonu, nadajućći se da ćemo deliti još nekoliko lepih trenutaka u kojima smo uživali zajedno.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Sebastian Vettel (@vettelofficial) дана

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA