≫ 

Kreće i F1 ludnica, potvrđen početak sezone: Dve trke u Austriji za samo nedelju dana!

Šrva trka biće održana u Austriji 5. jula, neizvesnost vlada za Rusiju, SAD, Meksiko, Brazil...

  • 0
Formula 1

Foto: Tanjug/AP

Formula 1 se vraća, potvrđeno je iz sedišta F1 organizacije, a prva trka sezone biće održana u Austriji 5. jula. Nedelju dana kasnije na istom mestu biće održana i druga, a nakon toga još šest koje će se voziti na Starom kontinentu.

Kao i u Austriji, dve će biti vožene u Velikoj Britaniji, na stazi Silverston, te Španiji, Belgiji i Italiji, i za sve važi da će biti održane bez prisustva publike zbog mera koje su na snazi zbog virusa COVID-19.

Za ljubitelje formule 1 spreman je "specijal" u vidu tri trke u tri vikenda, pošto nakon "duplog programa" u Austriji sledi i trka za VN Mađarske već za sedam dana, 19. jula.

Prema planu, predviđen je predah od dve nedelje, a onda novi zalet u četiri vikenda zaredom: opet "dupla trka" na istoj stazi, reč je o Silvertonu (2. i 9. avgust), posle čega slede trke u Belgiji i Italiji (30. avgust i 6. septembar), kao tačka na evropsku turneju.

Dalji planovi sezone još nisu obelodanjeni, jer trenutno ne postoje bezbednosne garancije za zemlje van Evrope koje su u kalendaru F1, posebno kada je reč o Kini, Vijetnamu i Japanu.

Najneizvesnija je situacija u vezi sa organizacjom trka u Rusiji, Azerbejdžanu, SAD, Meksiku i Brazilu gde je situacija kritična zbog ogromnog broja zaraženih korona virusom.

Ipak, rukovodioci organizacije sigurni su u to da će sezona biti završena sa trkama u Bahreinu 6. decembra i Abu Dabiju 13. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA