≫ 

Zanardiju život visi o koncu, manja komplikacija može da dovede do najgoreg ishoda

Bivši italijanski vozač formule 1 u teškom stanju nakon udesa koji je doživeo u subotu na autoputu tokom trke ručnim biciklom kada je prešao na suprotnu traku i zakucao se u kamion

  • 0
Aleks zanardi, udes Foto: youtube/STEREOSCREENtv

Aleks Zanardi (53) je stabilno, ali je u riziku da mu se stanje pogorša zbog mogućih komplikacije koje se ne mogu predvideti, najnovije su informacije o zdravstvenom stanju bivšeg italijanskog vozača formule 1, dvostrukog šampiona "CART" serije i četvorostrukog paraolimpijskog prvaka.

Zanardi je doživeo tešak udes tokom takmičenja ručnim biciklima u petak, na autoputu je naleteo na kamion u suprotnoj traci i od tada mu se lekari bore za život. Vitalni organi su stabilno, bolje nego juče, ali neurološka slika je takva da doktori ne isključuju mogućnost da mu se stanje može zakomplikovati dotle da ishod bude fatalan.

Čuveni italijanski automobilista, koji je 2001. godine izgubio obe potklenice tokom trke "CART" šampionata, stavljen je u stanje veštački indukovane kome i nalazi se na respiratoru.

Nesreća se dogodila u blizini toskanskog grada Pijence.

Aleks zanardi, udes Foto: youtube/sienatv

U svojoj biografiji Zanardi ima dve titule "CART" prvaka osvojene 1997. i 1998. godine, "za pojasom" ima 15 pobeda u toj kategoriji, a bio je deo formule 1 ukupno četiri sezone.

Tokom oporavka od udesa posle kojeg je ostao bez obe potkolenice sam je sebi izradio proteze i naučio ponovo da hoda. Mesto ga nije držalo, pa se poptuno posvetio vožnjom ručnog bicikla i veoma zahtevnim trkama na ovom trotočkašu.

Četiri paraolimpijske medalje doneo je Italiji iz Londona i Rija, i timske i indivudalne u ovom sportu, osim toga istakao se na njujorškom maratonu, a postavio je i rekorde u takmičenju za "Ajronmena".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA