≫ 

Hamilton o šestorici "pobunjenih" kolega koji nisu klečali: Ne mogu ja nikog da teram na to

Jaka poruka u borbi protiv rasizma protekla u senci vozača koji nisu želeli da kleče

  • 3
Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Prizor pilota Formule 1 kako u vrsti kleče u znak podrške borbi protiv rasizma pre trke za VN Austrije, poslata je u svet, ali je poslata i slika šestorice koji su odbili da kleknu iako su bili u majicama "end racism" (kraj rasizmu).

Nisu klečali Kvjat (Rusija), Đovinaci (Italija), Sainz (Španija), Raikonen (Finska), Verstapen (Holandija) i Lekler (Monte Karlo), potonja dvojica su objasnili svoj postupak, a oglasio se i svetski prvak Luis Hamilton tim povodom.

On nema ništa protiv kolega koje se nisu priklonili većini pred start trke, ne smatra da je to pokvarilo scelokupnu liku.

- Niko ne bi trebalo da bude deo scenarija u kojem mora da kleči - poručio je Britanac, koji je trku u Austriji završio kao peti posle sankcija zbog incidenta na stazi.

Hamilton ne osuđuje postupak pojedinih kolega zbog toga što nisu klečali kao većina.

- Nikad nisam tražio ili zahtevao od bilo koga da mora da klekne. Nikada to nisam izneo kao ideju. To je došlo sa vrha formule 1 asocijacije vozača formule. Sebastijan Fetel i Roman Grožan su o tome pitali vozače i neki su već tada rekli da neće klečati.

Svetski prvak smatra da je najvažnije da je poslata poruka od toga kako je poslata.

- Zaista sam zahvalan onima koji su bili uz mene. Poslali smo jaku poruku bez obzira na to da li je neko klečao, a neko nije. To neće promeniti svet. Poruka je snažnija od toga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA