≫ 

Fernando Alonso se vraća u Formulu 1 sa 39 godina!

Španski automobilista opet na stazi najbržeg cirkusa na svetu

  • 0
alonso.jpg Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji šampion Fernando Alonso je navodno već potpisao ugovor sa Renoom, ali to za sada nije zvanično, već javlja BBC iz nekoliko različitih izvora.

Iako je na pragu pete decenije života budući da ima 39 godina, Alonso će se sa trka u Indijanapolisu i Indi 500, naknadno prešaltati na Formulu 2021. godine.

Njega trka u Indijanapolisu čeka u avgustu i voziće je u Meklarenu. To je treći pokušaj da pobedi, pa će se u F1 vratiti tri godine od povlačenja 2018.

Alonso je svoje najbolje dane u Formuli 1 ostavio odavno iza sebe jer je bio prvak sveta još 2005. i 2006. godine, a u karijeri je vozio za Reno, Meklaren, Ferari i Minardi.

BBC piše da iz Renoa za sada nisu hteli da komentarišu glasine, ali britanski javni servis dodaje da će sve uskoro postati javno i ozvaničeno.

Alonso je sakupio 32 pobede na 314 trka i još 65 puta je bio na pobedničkom postolju. Osim u Formuli, Alonso je vozio trku 24 sata Le Mana, Dakar reli i treba da se oproba i u Indijanapolisu.

Video: Bivši vozač Formule 1 pregazio svog člana tima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA