≫ 

Postaje već dosadno: Hamiltonu "pol" u Mađarskoj, drugi red popunili roze bolidi

Još jedan dan dominacije Mercedesa, Botas drugi u kvalifikacijama

  • 2
Hungary F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton krenuće kao prvi u trci za VN Mađarske na stazi Hungaroring u nedelju, trećoj u ovogodišnjem šampionatu, posle duplog programa u Austriji.

Britanac je bio superioran u kvalifikacijama, potvrdio reputaciju nedodirljivog šampiona, ispred klupskog kolege Valterija Botasa i tandema roze bolida iz "Rejsing pointa", pod komandama Lensa Strola i Serhia Pereza.

Hamiltonu je ovo bila 90. pol pozicija u karijeri, sedma na Hungaroringu i druga uzastopna ove sezone.

Solidne pozicije imaće i piloti Ferarija Šarl Lekler i Sebastijan Fetel, krenuće iz trećeg reda i pokušati da poprave utisak i plasman "Skuderije" posle očajna dva vikenda u Austriji.

Maks Ferštapen zauzeo je sedmu poziciju, vrebaće svoju šansu iza tandema Ferarija, dok će iza njega krenuti dvojac Meklarena, trećeplasirani posle dve trke Lando Noris i Karlos Sainz.

Hungary F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

U generalnom plasmanu vozača Mercedesov tandem Botas-Hamilton je preuzeo vođstvo u Austriji, Finac ima 43 boda, Britanac 37, a Noris 26...

U poretku konstruktora Mercedes je bez premca i prave konkurencije, već je odmakao sa 80 bodova ispred Meklarena koji ima 39.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA