≫ 

Svet će možda uskoro ponovo videti Šumahera: Optimistične reči posle posete legendi Formule 1

Dobre vesti o stanju Nemca su na pomolu?

  • 20
Mihael Šumaher Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Žan Tod, čelnik svetske automobilske asocijacije (FIA) kaže da je nedavno video legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, što je do sada moglo samo nekoliko članova porodice i bliskih prijatelja.

Šumaher je od tragične nesreće na skijanju pre šest i po godina smešten nedaleko od jezera Ženeva, iza visokih zidova i lečen je u strogoj tajnosti, a tokom sveg ovog vremena u javnost je izašlo mnogo glasina o njegovom stanju i vrlo malo činjenica.

Zna se da je Šumaher prošao kroz nekoliko operacija koje su mu spasle život i 254 dana u bolnici. Sve ostalo je bilo misterija.

- Video sam Šumahera prošle nedelje, bori se. Nadam se da će i sveu moći da ga vidi opet. To je ono na čemu on i njegova porodica rade - rekao je Tod u Budimpešti gde se u nedelju vozi Velika nagrada Mađarske u Formuli 1.

On je sarađivao sa čuvenim Šumijem u Ferariju i Nemac je dominirao sa sedam osvojenih titula prvaka Formule 1. Taj rekord sada pokušava da sustigne Luis Hamiltom, a Tod kaže da je teško reći ko je najbolji vozač svih vremena.

- Tu su Huan Manuel Fanđo, Ajrton Sena, Džim Klark i Mihael. Mislim da se može pričati samo o najboljem u određenoj generaciji - kaže Tod.

On se prisetio i šta je rekao Šumaheru pre bezmalo dvadesetak godina kada je Mihael osvojio prvu titulu sa Ferarijem (njegova treća do tada).

- Sećam se podijuma u Suzuki i kad sam mu rekao da naši životi više nikad neće biti isti. Postigli smo sve što smo hteli. Posle nesreće (29. decembar 2013) koju je Mihael imao, da li je bitno što će recimo Luis osvojiti više? To je pitanje razmera. Svi imamo sreće u Formuli 1, posebno kad se pogleda šta se sve dešava u svetu i to ne samo sa čudovištem koje se zove COVID-19 - rekao je Tod.

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA