≫ 

Ovo je sad stvarno ludost: Markez dobio "zeleno svetlo" da vozi pet dana posle loma ruke?!

Valjda znaju šta rade svetski prvak i ljudi iz Honde

  • 1
Mark Markez Foto: Tanjug-AP

Ovo je sad stvarno ludost: Mark Markez u utorak ujutru je operisao ruku posle preloma nadlaktice, a već u subotu se najavljuje da vozi drugu trku u šampionatu!

Španski mediji su u sredu uveče objavili informaciju da se svetski prvak oseća spremnim da sedne za komande Honde u Heresu, gde se već uputio nakon operativnog zahvata koji je obavio u Barseloni.

Prvi korak ka ekspresnom povratku na stazu je već učinjen, Markez je dobio "ok" od klupskih lekara da vozi motor tri dana od operacije, zapravo da pokuša da upravlja, iako mu je prilikom pada pukla kost.

Sreća u nesreći je da mu radijalni nerv nije oštećen te će opravak ići brže, ali niko nije očekivao Markezovu ludost da navali da vozi i drugu trku u ovogodišnjem šampionatu u "Kraljevskoj klasi".

Podsetimo, Španac je bio blizu podviga u Heresu prošle nedelje pošto je nakon izletanja sa staze i 18. pozicije na kojoj se našao po povratku u trku, rizičnom vožnjom stigao do treće pozicije i naapada na Vinjalesa. Upravo je prilikom pokušaja novog preticanja izubio kontrolu nad motorom i tresnuo o beton, pritom ga je i dvotočkaš udario u proklizavanju.

Markez će ipak morati da prođe lekarski test Moto GP organizacije, i tek ako se tu pokaže da može da vozi bez problema, u subotu i nedelju svedočićemo još jednom pravom malom medicinskom čudu.

Podsetimo, nešto slično se dogodilo i Dovciozu 2013. godine, kada je 35 sati nakon operacije klavikule vozio trku u Asenu.

Video: Najsmešnija tuča ikad: Motociklisti se pobili na sred staze, prštale pesnice po kacigama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexon

    24. jul 2020 | 20:43

    Da je stvarno polomio ruku potao bi ga ja dali bi vozio i posle mesec dana. Nismo mi toliko naivni kako neki misle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA