≫ 

Lud, luđi, Markez! Španac seo na motor 5 dana posle loma ruke, vozio trening pred nedeljnu trku

Medicinsko čudo ili samo luda glava svetskog prvaka

  • 2
mark markez Foto: twitter/MotoGP

Mark Markez je medicinsko čudo. Ili je samo ludo hrabar.

Svetski prvak je na stazi u Heresu za komandama svoje Honde samo pet dana pošto je na istom mestu doživeo opasan pad i lom ruke. Najavljivao se njegov ekspresni povratak, mnogi nisu verovali u takav scenario, ali danas su prisustvovali pravom malom čudu - Markez je vozio krugove na treningu pred nedeljnu trku za VN Andaluzije.

- Šta god da bude uradio na trci, ovo je već superherojstvo - piše o Markezu zvanični tviter nalog Moto GP šampionata uz video vožnje šampiona.

Podsetimo, Markez je u nedelju pao i polomio nadlakticu desne ruke, sreća u nesreći da nije stradao radijalni nerv, te je operacija koja j obavljena dan kasnije u Barseloni, prošla glatko.

Bilo je teško zamisliti da će se Markez odvažiti da uopšte raznišlja o povratku na stazu za samo nekoliko dana, ali to se upravo desilo. Dobro fiksirana ruka nije mu predstavljala preveliki problem da vozi u Heresu u subotu prepodne, samo pet dana od pada na istom mestu.

Rezultat sada zaista nije u prvom planu po Markeza, ali napomenimo da je posle drugog treninga imao 20. vreme.

Ovo je, setimo se, Markezova objava psole pada i pred operaciju. Rekao je tada - vratiće se još jači!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    25. jul 2020 | 12:10

    A šta tek reći za legendarnog Niki Laudu. Samo šest nedelja nakon nesreće u Nirbugringu gde je zadobio stravične opekotine koje su ga obeležile za ceo život, izlaska iz kome, nastavio je da vozi šampionat. I u poslednjoj trci izgubio titulu od Hanta i to samo što tu trku nije ni vozio zbog kiše. Da bi se već sledeće sezone vratio na pobedničko postolje.

  • Miloš 88

    25. jul 2020 | 11:43

    Dobar, bolji, Markez

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA