Valentino Rosi za dlaku izbegao sigurnu smrt: Zastrašujući snimci iz više uglova, sačuvao ga sam Bog

Doktor će 16. avgust slaviti kao novi rođendan

  • 4
Valentino Rosi Printskrin: Twitter.com/MotoGP

Valentino Rosi je u nedelju vozio svoju najopasniju trku u karijeri. Posle 20 godina na stazi u kraljevskoj klasi, Doktora je delić sekunde delio od sigurne smrti.

Naime, leteći motor koji je izgubio kontrolu, pao je tik pored Rosija dok je prolazio stazom i legendarnog Italijana ostavio nepovređenog. Pre toga je u punoj brzini pored njega preleteo drugi motor koji je bio van kontrole posle sudara Zarka i Franka.

Da je samo delić sekunde Rosi prošao brže i da je bio za koji centimetar išao levo od putanje kojom je išao, danas bi se verovatno pisale ode najvećem motociklisti svih vremena.

Sam Bog je sačuvao Rosija, a on je posle trke bio vidno potresen, jer je svestan da je imao blizak susret sa smrću i da je ga je samo puka sreća sačuvala.

Moto GP je objavio i snimke iz svih mogućih uglova, koji deluju zastrašujuće. Posebno kada se pogleda i kamera iz ugla samog Valentina Rosija, gde je snimano sve sa njegovog motora.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

Rosi je posle trke opisao razvoj događaja i rekao da je prvo mislio da vidi senku helikoptera, a da je tek onda shvatio da je motor pao pored njega.

- Bilo je veoma strašno, za sve vozače, posebno za mene. Imao sam mnogo sreće, moramo da se pomolimo nekome večeras, jer situacija je bila veoma opasna. Mislim da je dobro biti agresivan, jer svi pokušavaju maksimum, ali za mene, mislim da ne treba ubrzavati, jer moramo da znamo da je ovo veoma opasan sport - dotakao se Rosi nekih tema za budućnost, kako bi se iz ovog nešto naučilo i promenilo u ponašanju vozača i rizičnim preticanjima.

- Moramo da poštujemo rivale, jer idemo 300 km/h. Osetio sam da nešto doleće. Mislio sam da je to senka helikoptera, jer nekada helikopteri nadleću trku, ali kada je naleteo motor Franka u neverovatnoj brzini, a onda motor Zarka preleteo preko Vinjalesa, bili smo veoma srećni, ali ovo je bitno za unapređenje ponašanja takmičara u budućnosti. Pričao sam sa Frankom, on je dobro, pokušava da ne razmišlja, ali kada razmišlja uplašen je. U ovoj situaciji je ono što pravi razliku to što su svi dobro. Ako se nešto loše desi, tada je potpuno drugačije - zaključio je devetostruki šampion sveta u Moto GP-ju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA