≫ 

Hamilton sa najbržim krugom u istoriji formule osvojio 94. "pol" poziciju u karijeri

Jedna reč: dominacija!

  • 0
luis hamilton Foto: Tanjug/Ap

Pilot Mercedesa i aktuelni svetski prvak Luis Hamilton zauzeo je "pol" poziciju pred nedeljnu trku za VN Italije u Monci, još dominantnije i još superiornije nego što smo to od njega navikli ove i prethodne sezone.

Hamilton je bukvalno "leteo" po stazi, na kraju je čak oborio svetski rekord kada je pređeni krug u pitanju, sa prosečnom brzinom od 264.3 kilometara na čas!

Britanac je tako nadmašio rekord koji je pre dve godine na istoj stazi postavio vozač Ferarija Kimi Raikonen, koji je krug izvozio pri prosečnoj brzini od 263.5 kilometara na čas, a nadmašio je danas i Valterija Botasa koji je nedugo pre njega postavio novi rekord formule 1.

Hamilton je tako došao do svoje 94. "pol" pozicije u karijeri.

Drugi na sutrašnjoj trci krenuće Hamiltonov klupski kolega Valteri Botas, a treći Karlos Sainz - kome je to najbolji plasman u kvalifikacijama u karijeri.

Jedan od favorita za rvo mesto na sutrašnjoj trci, ako takvih uopšte ima pored Hamiltona, pa i Botasa, Maks Ferštapen, krenuće sa pete pozicije.

Ferari je ponovo imao očajan dan pošto Lekler i Fetel nisu uspeli da budu ni među deset najbolje plasiranih pred trku. Lekler je imao 13. vreme, a bivši svetski prvak tek 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA