≫ 

Isto kao kada bi Norič razbio Liverpul na Enfildu sa 3:0: Pjer Gasli senzacionalno slavio u Monci!

Vozač Alfa Taurija došao je do prvog trijumfa u karijeri

  • 0
Pierre Gasly, Formula Foto: Tanjug/AP

Čudo u Monci. Vozilo se napeto do poslednjeg kruga, kao u čuvenom filmu s Gagom Nikolićem, a trijumf je na kraju odneo autsajder. Pjer Gasli (24), postao je prvi Francuz još od Olivijea Panija iz 1996. koji je trijumfovao na nekoj trci u najbržem cirkusu.

Ako se pitate koliko je veliko iznenađenje ostvario mladi Gasli u Italiji, rećićemo vam ovako: njegov trijumf jednak je kao kada bi Norič pobedio najjači tim Liverpula sa Salahom i Maneom na Enfildu sa 3:0. Velika stvar.

Francuz je najveći uspeh u karijeri ostvario pošto je u samom finišu uspeo da se odbrani od napada Karlosa Sainsa iz Meklarena, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Rejsing Pointa Lens Strol koji je prošao kroz cilj kao trećeplasirani.

Pierre Gasly, Formula Foto: Tanjug/AP

Uzbudljivu trku u Monci obeležio je veliki kiks vozača Mercedesa i vodećeg u generalnom plasmanu Luisa Hamiltona.

Britanac je držao vođstvo od starta, da bi u 20. krugu na stazu izašao "sejfti kar" jer se Kevin Magnusen zaustavio pored ulaska u boks. Zbog toga je bio zatvoren ulazak u "pitlejn", ali je uprkos tome Hamilton otišao na zamenu pneumatika, zbog čega je dobio kaznu od 10 sekundi što ga je koštalo boljeg plasmana.

Situaciju je dodatno zakomplikovalo i izletanje vozača Ferarija Šarla Leklera vrlo brzo pošto je trka nastavljena posle izlaska bezbednosnog vozila sa staze.

To je izazvalo prekid trke, a posle pola sata kada su se bolidi vratili na stazu Hamilton je odmah morao da odradi kaznu, Gasli je zauzeo prvu poziciju i nije se osvrtao. Tek u samom finišu je Sains počeo da ga sustiže, u pretposlednjem krugu mu je prišao na manje od sekunde, ali je Francuz odvozio maestralno krug i zasluženo slavio na kraju.

Gasli je postao 109. pobednik u istoriji Formule 1, ali i doneo veliku radost italijanskom timu, što posebno dobija na značaju u trenucima kada Ferari prolazi kroz veliku krizu i koji danas nije ni završio trku u Monci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA