≫ 

Novi bodovi za Pavlovića u Belgiji

Srpski automobilista učestvovao na trci Lamborgini Super Trofeo

  • 1
Miloš Pavlović automoto

Foto: MN Press

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega Meksikanac Raul Gusman, osvojili su 4. mesto na prvoj trci Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje se ovog vikenda održava na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji.

Tandem "Target rejsinga“ doputovao je u hladne i kišne Ardene sa željom da nadoknade bodove koje su izgubili na prethodnom trkačkom vikendu u Barseloni zbog tehničkih problema sa automobilom, ali nedaće su se, na žalost, nastavile.

Na treninzima u četvrtak, ali i kvalifikacijama u petak pre podne, bilo je očigledno da Pavlović i Gusman ne mogu da pariraju rivalima a osvajanja devete, odnosno sedme startne pozicije za trke, bilo je potvrda da automobil nije na nivou sa početka sezone.

Vozači su, međutim, bili spremni da daju sve od sebe kako bi ostali u igri za osvajanje ovogodišnje titule, a to su potvrdili već na prvoj trci voženoj u petak.

Na startu, Raul Gusman je u trku ušao sa devete pozicije, ali je već do kraja prvog kruga nadoknadio čak tri mesta. Slaba kiša se tokom trke pojačavala, a posle 20 minuta pretvorila se u pljusak koji je otežao uslove na ionako nezgodnoj stazi.

Miloš Pavlović automoto

Foto: MN Press



Po završetku odlazaka na zamenu vozača i pneumatika, vremenske prilike su se dodatno pogoršale, a tim Pavlovića i Gusmana doneo je odluku da dvojac u "hurakanu“ sa startnim brojem 41 poslednji izvrši izmenu.

Već poznati kao izuzetno uigran tandem u "boksu“, na ovaj način su napredovali za još jednu poziciju u trci, ali Miloš je na stazu izašao s gotovo 20 sekundi zaostatka iza lidera i 13 iza najbližeg konkurenta, što je bila suviše velika razlika za preostalih 18 minuta trke po pravom potopu...

Predaja nije bila opcija, a do konačnog, 4. mesta na prvoj trci u Belgiji Pavlović i Gusman stigli su posle odustajanja dojučerašneg lidera u generalnom plasmanu, Britanca Dina Stounmena.

Pobednik trke Kevin Đilardoni preuzeo je lidersku poziciju u šampionatu sa 67 bodova, dok je Stounmen sada drugi sa 59.

- Imamo nameru da se u drugoj trci probijemo napred što dalje, a uz malo sreće možda uspemo i da završimo na podijumu čime bi nastavili borbu za titulu. Ovo su teški trenuci za naš tim ali predaje nema. Daćemo sve od sebe da preokrenemo situaciju i da se vratimo na pobednički put! - rekao je Pavlović.

Pavlović i Gusman ostali su u borbi za sam vrh sa sakupljenih 58 bodova i sa treće pozicije se spremaju za bolji plasman na drugoj trci u Belgiji, koja je na programu danas u 12.50, a na kvalifikacijama za ovu trku, tandem Pavlović-Gusman zauzeo je 7. startnu poziciju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA