Veliki udarac za Moto GP: Janone suspendovan na 4 godine, poznato je i ko ga menja

Italijanu odbijena žalba, a zatim i uvećana kazna zbog dopinga

  • 0
Andrea Janone Foto: Guliver/Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski Moto GP vozač Andrea Janone suspendovan je na četiri godine, nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio njegovu prethodnu žalbu vezanu za doping skandal.

Podsetimo, Svetske motociklistička federacija je 31. marta 2020. godine donela odluku da Italijan bude suspendovan najpre na 18 meseci zbog toga što su mu je početkom novembra 2019. ustanovljeno prisustvo Drostanolona u krvi.

Pomenuti Drostanolon je na listi zabranjenih supstanci WADA od 2019. godine, dok Janone tvrdi da nije uzimao nikakve dozvoljene supstance i da je sve to zbog mesa koje je jeo. Međutim, nije uspeo da dokaže svoju nevinost.

- Danas sam dobio vest o najgoroj nepravdi koju sam ikada mogao da zamislim. Iz srca mi je otrgnuta moja najveća ljubav. Nema razuma i logike u tim navodima o meni, a uz to su i mnoge činjenice pogrešne. Za sve ovo će doći pravi trenutak i pravo vreme i jasno je da ja neću odustati. Znao sam da su protiv mene velike sile, ali sam se nadao.

- Polagao sam nade u intelektualnu iskrenost i sprovođenje pravde. Sada patim više nego što sam ikada mogao da zamislim. Ko god je pokušao da mi uništi život će uskoro svatiti koliko snage imam u svom srcu. Moja moć je moć nevinosti i čiste savesti. Kazna može da promeni neke događaje, ali ne može da promeni čoveka - napisao je Janone.

Već se spekuliše da bi Marko Beceki mogaod a bude njegov naslednik u timu Aprilije. U pitanju je pobendik Moto 2 trka i štićenik Valentina Rosija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA