≫ 

Hamilton dobija titulu "Sera" posle sedme titule u F1 i izjednačenog rekorda Šumahera

Ova ceremonija u čast vozača Formule 1 bi trebalo da bude upriličena za Novu godinu

  • 2
Hungaroring, formula 1 Foto: Tanjug/AP

Hamilton je nedavno osvojio sedmu titulu u Formuli 1 i izjednačio rekord Mihaela Šumahera.

Britanac je apsolutno dominantan u svom Mercedesu poslednjih šest godina kada je pokupio sve izuzev prve titule koja datira još iz 2008. godine.

U prilog mu ide i borba za Formulu 1 kao inkluzivnije okruženje, što se najviše videlo proletos kada je otvoreno protestovao zbog ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

Tamnoputog Flojda je ubio belac, policajac Derek Šovin, tako što mu je kolenom pritiskao vrat više od osam minuta i ovaj slučaj je izazvao masovne proteste u SAD.

Tada je nastao i pokret "Black lives matter" ("Životi crnaca su važni" prim. prev.), koji je Hamilton podržao.

Njegov izbor za titulu Sera ne podržava i Roni O'Saliven, snukeraš koji je to prokomentarisao upoređujući vožnju sa drugim sportovima.

- Ako imate auto koji ide sekundu brže nego ostali, u teoriji Luis samo treba da pobedi svog timskog kolegu (Valterija Botasa) kome, čini se, odgovara ta uloga pomoćnika. To ne znači mnogo kao u sportu kakav je tenis sa Rodžerom Federerom koji igra pod jednakim šansama protiv svih, ili kao kod Elijuda Kipčogea koji sa svima trči kao ravnopravan takmac - rekao je O'Saliven.

On je naglasio da su mnogi sportovi "pošteniji" od F1, navodeći i primer Tajsona Fjurija u boksu, jer Fjuri neće da se skloni nikome i traži da ukršta rukavice samo sa najboljima.

Video: Ulice Singapura na kojima se vozi Formula 1

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gini

    23. novembar 2020 | 15:05

    Kad bude vozio druge marke automobila a ne Mercedes,onda moze se reci,da je najbolji,normalno ako bude 7 puta prvak u F1

  • Miško

    23. novembar 2020 | 14:08

    Roni, imaš li vozačku dozvolu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA