≫ 

Sedam godina od Šumaherove nesreće: Stanje velikog šampiona i dalje je najveća misterija sporta

Sedam godina kasnije, vrlo malo znamo kako se Šumaher oporavlja, porodica sve drži u užem krugu

  • 0
Mihael Šumaher Foto: AP/Tanjug

Prošlo je sedam godina od strašne nesreće koja je zadesila Mihaela Šumahera. Borili su se za život šampiona Formule 1 nakon što je povredio glavu na skijanju u Francuskoj, uspeli su lekari da ga spasu, ali od toga momenta imamo veoma malo informacija o njegovom zdravlju.

Sedam godina kasnije, vrlo malo znamo kako se Šumaher oporavlja, porodica sve drži u užem krugu. Svaki dan od tog kobnog decembra 2013. godine je za nemačkog šampiona borba. Jedan lep odmor pretvoren je u veliku tragediju kada je Šumi glavom udario od kamen i zadobio tešku povredu mozga od koje se oporavlja do danas.

Mihael je brzo prebačen u najbližu bolnicu gde su doktori konstatovali ozbiljne povrede, pa je transportovan u Grenobl. Tamo je dva puta operisan, te je neko vreme proveo u veštačkoj komi.

U septembru 2014. godine, devet meseci nakon nesreće, Mihael je ponovo promenio mesto lečenja pošto biva prebačen u švajcarsku bolnicu, a onda i na kućno lečenje blizu Ženeve.

Probudio se Šumi, a njegova supruga Korina je jasno dala doznanja da neće biti redovnog izveštavnja o njegovom stanju i da je njen muž u najboljim rukama.

Jedan od ljudi koji su mogli tada da ga posete bio je njegov kolega Felipe Masa koji je rekao da situacija nije jednostavna i laka, da je u veoma teškoj fazi, ali da moramo da poštujemo privatnost njega i njegove porodice i da mu poželimo oporavak.

Takođe, u njegovom užem krugu prijatelja je i Žan Tod, bivši predsednik Ferarija, koji u poslednje vreme jedina spona između javnosti i porodice Šumaher. On je naveo da se koriste sve moguće opcije kako bi se Šumi vratio normalnom životu.

U centar pažnje ove godine bila je informacija da je njegov sin Mik postao šampion na tatu i da će 2021. godine voziti Formulu 1 za tim Has.

Upravo je Tod rekao da je Mihael svestan da je njegov sin krenuo istim stopama i da će postati vozač najbržeg cirkusa na svetu.

- Viđam Mihaela skoro svaki dan, gledamo televiziju zajedno. Da li je svestan uspeha svog sina Mika? Ne želim da pričam o tome, ne želim da ulazim u detalje zbog njegove privatnosti - rekao je Tod.

Svi se nadaju da će Šumaher ozdraviti i da će imati tu priliku da isprati sina u svojim pohodima kao što je i on nekada žario stazama Formule 1.

Video: Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA