≫ 

Neverovatna scena sa Dakar relija, Helikopter odvalio deo krova kamiona?!

Nesmotrenost pilota mogla da dovede do daleko težih posledica

  • 4
incident kamion i haelikopter Foto: twitter/Muaath___

Dakar Reli je završen uz dva teška pada motociklista, od kojih je jedan preminuo (Francuz Pjer Šerpan), dok je drugi i dalje u komi (Indijac CS Santoš), a poslednjeg dana slična sudbina mogla je da zadesi još dvojicu aktera najteže trke u moto sportu.

Naime, protagonisti neverovatne i vrlo opasne scene, poput onih iz akcionih filmova, bili su ruski vozač kamiona Anton Šibalov i pilot helikoptera, koji je u jednom trenutku toliko nisko leteo da je dodirivao krov glomaznog četvorotočkaša.

Čitava scena snimljena je okom kamere, u jednom momentu helikoper je čak odvalio deo krova kamiona, od siline kačenja se opasno zaljuljao u vazduhu, a onda ponovo uspostavio kontrolu i udaljio se na bezbednu distancu.

Srećom, i vozač kamiona i pilot letelice su ostali nepovređeni u ovom incidentu.

Ruski tim za koji vozi Šibalov potvrdio je posle trke da je kamion pretrpeo oštećenja na vozilu.

- Kamion Antona Šibalova stigao je na cilj sa pocepanim usisnikom za vazduh, koji se nalazi na krovu - potvrđeno je iz ekipe "Kamaz-Master".

Ostaje posle svega pitanje zbog čega je helikopter, koji inače prati iz vazduha dešavanja tokom trke i obaveštava o eventualnim nezgodama, leteo toliko nisko da je ugrozio bezbednost takmičara. Kako stvari stoje, u pitanju je ljudski faktor, odnosno nepažanja pilota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. januar 2021 | 17:08

    Helikopter je leteo na udaljenosti od kamiona, koji je poskocio i kabinom udario u skiju helikoptera. Prisebnoscu pilota sve je proslo ok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA