≫ 

Ludilo na startu Moto GP sezone: Šampion u poslednjim sekundama ostao bez podijuma, Vinjales slavi!

Banjaja i Zarko iskoristili veliku grešku Mira na poslednjoj krivini

  • 0
moto gp Foto: twitter/t_fach

Krenuo je i Moto GP šampionat, i već na prvoj trci sezone voženoj u Kataru moguće da smo videli jedan od najuzbudljivijih finiša poslednjih godina.

Trku je kao prvi završio vozač Jamahe Maverik Vinajles, a iza njega su se u krajnje tesnom poretku poređali Žoan Zarko na Pramak Dukatiju, Frančesko Banjaja i branilac titule Đoan Mir, koji u cilju za 93 hiljaditinke izgubio u borbi za podijum.

Upravo je borba Zarka, Banjaje i Mira obeležila samu završnicu, tačnije veliki kiks Mira, dotad drugoplasiranog, koga je preširok ulazak u poslednju krivinu skupo koštao ovog puta.

Zarko i Banjaja nisu pogrešili kao Mir, ušli su u krivinu tako da je već u tom momentu bilo jasno da će imati presudnu kraću putanju i prestići aktuelnog svetskog šampiona. To se i desilo koji sekund kasnije.

Pogledajte neverovatan finiš, pobedu Vinjalesa, kiks Mira i proboj Banjaje i Zarka na podijum.

Španac je u Dohi inače došao do devetog trijumfa u kraljevskoj klasi, a 21. u karijeri, a na cilj je stigao sa sekundom prednosti u odnosu na Žoana Zarka na Pramak Dukatiju.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se naredne nedelje Velikom nagradom Dohe, koja će takođe biti vožena na stazi "Losail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA