≫ 

Svetski šampion kažnjen sa 8.000 evra i suspenzijom , jer je bežao od policije na ulicama Zagreba

Ožije napravio haos u Hrvatskoj, pa trijumfovao u reliju

  • 3
Sebastijan Ožije Printskrin: Instagram/specialistes_f1

Francuz Sebastijan Ožije, aktuelni WRC šampion, izazuvao je u nedelju ujutru veliki skandal u Zagrebu - gde je učestvovao na prvom "Kroacija Reliju."

Ožije je u ranim jutarnjim časobvima izazvao nesreću na ulicama Zagreba, kada se sudario sa vozilom marke BWM, a zatim umalo nije udario i policajca.

Naime, Ožije je posle nesreće poručio da žuri i krenuo je da napusti mesto sudara kada je u jednom trenutku ispred njegovog vozila stao policajac. Međutim, Francuz se nije obazirao i malo je falilo da udari policajca koji je "za dlaku" izbegao nesreću.

Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) je vrlo brzo reagovala i kaznila je Ožijea 5.000 evra i suspenzijom jedne trke,  da bi ga dodatno kaznili sa još 2.000 zato što je nešto ranije prošao kroz crveno svetlo na semaforu.

Takođe, Ožije je dobio i kaznu od hrvatske policije od 1.000 evra zbog toga što je prošao na crveno, ali se i dalje čeka postupak zbog toga što je bežao sa mesta nesreće i zato što umalo nije udario policajca.

Francuz je uputio javno izvinjenje hrvatskoj policiji, a tamošnji mediji javljau da je Ožije pozvao i vozača BMW-a i poručio da će mu platiti svu načinjenu štetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sj

    26. april 2021 | 19:44

    Nije on kriv ,sta ga ovaj obilazi sa desne strane ,vidi se da pise bus stajalište.. Njima svi krivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA