≫ 

Haos na Moto 3 trci u Herezu: Akosta iskoristio sudar u poslednjoj krivini i ispisao istoriju

Fenomenalni Španac ponovo završio na podijumu

  • 0
Pedro Acosta Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Španski motociklista Pedro Akosta pobedio je na trci za VN Španije u Herezu posle spektakularnog poslednjeg kruga i ispisao istoriju ovog sporta.

Ovo je njegova treća pobeda na četiri trke na početku sezone, a postao je i prvi motociklista koji je u sva četiri navrata ove sezone završio na pobedničkom podijumu.

Denis Ondžu je vozio sjajno i dugo bio prvoplasirani, pa je izgubio poziciju od Masije, da bi Akosta na kraju u samom finišu preuzeo čelo kolone i pobedio.

Krenuo je Masija da obilazi Akostu, ali je bio predaleko, zatim je Ondžu pokušao da se vrati na poziciju, ali je pao i pokupio Masiju ni krivog ni dužnog i obojica su ostali bez bodova.

Tako je Italijan Romano Fenati završio drugoplasirani, a Džeremi Alkoba kao treći na kraju trke.

Inače, Akosta je aktuelni lider Moto 3 šampionata sa 95 bodova od mogućih 100.

Barselona se opekla protiv Granade i propustila šansu da izbije na prvo mesto, ali Valensija je već pet kola bez pobede. Mada, na Mestalji je izgubila samo jedan od poslednja četiri duela sa Barsom. Dupla šansa 1X plaća se sa 2,95, dvojka skromnijih 1,40. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Valensija – Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA