≫ 

Preminula ikona Formule 1: Optužen za orgije sa pet prostitutki, otac mu bio Hitlerov simpatizer

Maks Mozli čovek koji je obeležio jednu eru u Formuli 1 preminuo je u 81. godini

  • 1
Max Mosley, Maks Mozli

Foto: Profimedia

Maks Mozli bio je predsednik FIA-e i jedna od najvećih figura Formule 1 ikada, ali je kasnije svoju ličnost i svoje milione- bacio na pozive za strožju kontrolu štampe nakon što su ga Njuz of the World snimili na sado-mazo orgijama sa pet prostitutki.

Mosli je bio najmlađi sin Sir Osvalda Moslija, bivšeg lidera Britanske unije fašista simpatizera Hitlera, i Diane Mitford. Školovao se u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji pre nego što je pohađao univerzitet u Christ Church, Okford, gde je diplomirao fiziku. Zatim je promenio zakon i 1964. godine bio je pozvan u advokatsku komoru.

U svojim tinejdžerskim godinama i ranim dvadesetim godinama, Mosli je bio povezan sa posleratnom političkom strankom svog oca Union Movement (UM). Rekao je da ga je povezanost njegovog prezimena sa fašizmom sprečila da dalje razvija interes za politiku, iako je početkom 1980-ih kratko radio u Konzervativnoj stranci.

Seksualni skandal i dalja pravna pitanja

 

Pre 13 godina (2008. godine) Mosli je dobio sudski spor protiv Nevs Group Nevspapers i lista News of the World koji je izvestio da je umešan u seksualni čin u kojem je učestvovalo pet žena s obrazloženjem da mu je to narušilo privatnost. Sudija Eadi presudio je da, uprkos jednom od prisutnih koji su nosili vojnu uniformu, nije bilo nacističkih konotacija u orgiji.ž

Kao rezultat toga, 2009. godine Moslei je pokrenuo postupak protiv zakona o privatnosti Ujedinjenog Kraljevstva na Evropskom sudu za ljudska prava, u pokušaju da novine prisili da upozore ljude pre izlaganja privatnog života kako bi mogli da imaju priliku da tražiti sudsku zabranu. Sud je 10. maja 2011. godine odbacio slučaj jer su tvrdili da bi „uslov pre obaveštavanja neizbežno uticao na političko izveštavanje i ozbiljno novinarstvo“.

U julu 2011. godine, Dejli Telegraf je izvestio da Mosli finansijski garantuje sudske troškove podnosilaca zahteva koji su News of the World mogli biti izloženi telefonskom hakovanju. Mosli je tada odbio da komentariše, ali je kasnije dao TV intervju za BBC i telefonski intervju za Rojters gde je potvrdio priču.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    24. maj 2021 | 18:36

    Ne vidim šta je tu loše sa 5 prostitutki, čovek uživao, one radile. Siguran sam da su bile i lepo plaćene. Svaka čast matori, počivaj u miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA