≫ 

Mercedes pregovara sa Hamiltonom o nastavku saradnje, Botas pod znakom pitanja

Ekipa Mercedesa želi da zadrži sedmostrukog prvaka sveta

  • 0
Maks Ferštapen Foto: Tanjug/AP

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 Luis Hamilton započeo je pregovore oko novog ugovora sa ekipom Mercedesa. Hamilton je u februaru ove godine produžio ugovor sa nemačkim timom na godinu dana, ali sada se pregovara o dugogodišnjem ugovoru.

- Nema tu mnogo šta da se kaže, ali obavili smo prve razgovore i stvari su pozitivne - rekao je britanski vozač, a preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Na kraju sezone ugovor ističe i njegovom timskom kolegi, Fincu Valeriju Botasu, koji nakon sedam održanih trka u ovoj sezoni zauzima peto mesto.

- Valeri je sada moj kolega, i obojica smo imali uspona i padova u karijeri, ali on je fantastičan klupski kolega i ne vidim potrebu da se to promeni. Sarađujemo dobro dugi niz godina. Valeri je moj najbolji kolega u karijeri, i kada kažem to nisu samo performanse vozača, već i uticaj na moral tima i okruženje u kojem radite - dodao je 36-godišnji vozač Mercedesa.

Proteklog vikenda šef ekipe Mercedesa Toto Volf rekao je da će mu biti potrebno vreme kako bi procenio, da li će ugovor biti produžen sa Botasom ili će biti ponuđen vozaču Vilijamsa, Džordžu Raselu.

U generalnom plasmanu šampionata Formule 1 vodi vozač Red Bula Maks Verstapen sa 131 bodom, drugi je Luis Hamilton sa 119 bodova, dok je treći Verstapenov klupski kolega Serhio Peres sa 84 boda.

Šampionat se nastavlja u nedelju trkom za Veliku nagradu Štajerske.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA