Dileme nije bilo od početka do kraja: Ferštapen bez problema slavio na Velikoj nagradi Štajerske

Pobeda holandskog vozača ispred aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona

  • 0
Maks Ferštapen Foto: Tanjug / AP

Vozač Red Bula, Maks Ferštapen pobedio je na Velikoj nagradi Štajerske izuzetno dominantno. Bila je to osma trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1, a holandski automobilista je na čuvenom “Red Bul Ringu“ upisao svoju četvrtu pobedu, tako što je vodio od starta do cilja.

Trku je završio sa prednošću od čak 35 sekundi u odnosu na aktuelnog šampiona, Luisa Hamiltona, dok se na trećem mestu pobedničkog postolja našao Valeri Botas u drugom Mercedesu.

Velika nagrada Štajerske je rešena na samom startu, kada je Maks uspeo da zadrži Hamiltona iza sebe, da bi potom kontrolisao prednost bez ikakvih problema. Ni Britanac nije imao previše problema da očuva drugo mesto, pošto konkurencija u tom smislu nije bila jaka.

Borba za preostalo mesto na podijumu se svela na Botasa i Peresa u bolidu Red Bula. Finac je u samom finišu gubio mnogo vremena, ali je na kraju ipak prošao ispred sa prednošću od 30 sekundi.

Sada se Ferštapen nalazi na čelu generalnog plasmana sa 156 bodova, ukupno ima 28 više od Hamiltona, dok je Peres treći sa 96 poena. Formula 1 će ostati na “Red Bul Ringu“ i za narednu sedmicu, pošto sledi Velika nagrada Austrije, koja će da se održi 4. jula.

Video: Zgodna hrvatska atletičarka želi Zvezdu protiv Dinama u Ligi šampiona: Došla bih na Marakanu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA