≫ 

Ferštapen 2/2 na Red Bul ringu: Posle pobede na VN Štajerske, lagano uzeo prvo mesto na VN Austrije

Uspešan vikend za Holanđanina, nije bilo dileme oko pitanja pobednika

  • 0
Maks Ferštapen Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula, Maks Ferštapen došao je do treće uzastopne pobede u sezoni, pošto je slavio na Velikoj nagradi Austrije, što je ujedno bila deveta trka ove sezone u Fomuli 1.

Holanđanin je na „Red Bul ringu“ upisao petu pobedu ove godine, a to je učinio na gotovo istovetan način kao pre nedelju dana, kada je slavio na Velikoj nagradi Štajerske na istom mestu. Vodio je od starta do cilja, a ovoga puta je ostvario i najbrži krug trke.

Drugo mesto na trci zauzeo je Valteri Botas u bolidu Mercedesu, dok se na trećem mestu našao Lando Noris i to uprkos kazni. Aktuelni šampion, Luis Hamilton je tokom većeg dela trke bio najbliži Ferštapenu, ali je na kraju zauzeo četvrto mesto, pošto je u poslednjoj trećini počeo da gubi vreme zbog oštećenja bolida.

maks Ferštapen Foto: AP/Tanjug

Borbe za titulu pobednika nije bilo, pošto je Ferštapen odlično startovao, a prvu poziciju je zadaržao i posle restarta koji je usledio posle perioda bezbedonosnog vozila koje je moralo da izađe na stazu zbog incidenta u kojem je učestvovao Esteban Okon, koji je izgubio desni točak.

Posle nove pobede, Ferštapen se nalazi na čelu generalnog plasmana sa 182 poena, ima 32 više od Hamiltona na drugom mestu, dok je Perez treći sa 104 poena. Ovogodišnji šampionat Formule 1 biće nastavljen Velikom nagradom Velike Britanije na „Silverstonu“, 18. jula.

Video: Imaju 631 konjusku snagu i do stotke stižu za 3,1 sekunde: Dva modela Huracán Evo su bila u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA