≫ 

Jeziva nezgoda na stazi F1, Hamilton udario Ferštapena i izbacio ga iz trke

Na svu sreću, Ferštapen je prošao bez težih posledica

  • 17
Maks Ferštapen Printskrin: Twitter

Velika nagrada Velike Britanije nije mogla gore da počne, jer smo već u 1. krugu videli žestog sudar šampiona Luisa Hamiltona i "vlasnika" pol-pozicije Maksa Ferštapena!

Naime, Hamilton je silovito krenuo od starta kako bi slavio na domaćoj stazi Silverston, ali je u jednom trenutku zakačio točak Ferštapenovog bolida koji je izleteo sa staze i udario u zaštitnu ogradu.

Dobra stvar je što Ferštapen nije imao nikakvih posledica, izašao je iz bolida i pozdravio publiku te tako stavio svima do znanja da je sve u redu s njim. Ipak, Hitna pomoć je došla po njega kako bi obavio pretrage

- Hvala Bogu pa je odšetao sam, to je najvažnije. Za sada je sve dobro. Jasno je sve, Luis je u najbržoj krivini ušao u Maksovu liniju, svi znaju da se to ovde ne radi. Imamo sreće što niko nije ozbiljnije povređen - rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

S druge strane, iz Mercedesa tvrde da je u pitanju samo trkački incident, dok je Hamilton poručio:

- Ostavio sam mu dovoljno prostora, držao sam svoju liniju, a on je skrenuo i udario u mene.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    18. jul 2021 | 18:03

    Hamilton naduvana engleska njuska nemoze da poraz sportski podnese pa svi koji mu smetaju on ih sklanja udaranjem u bolid. Nezasluzena pobeda a sudije mu sve tolerisu oni su po...a nacija.

  • Lord

    18. jul 2021 | 18:28

    Ne mogu da veeujem da nisu diskvalifikovali Hamiltona,pogana nacija,ja sto sam gledao formulu - gledao...

  • M.m

    18. jul 2021 | 18:26

    Ovo je za diskvalifikaciju ... udario čoveka u zadnji točak, zašto zato što je toliko brži od njega jer ga pretiče sa spoljne strane, a kad te neko pretiče sa spoljne strane to je nemoć tvoje formule, pa jedinog pravog konkurenta za titulu moraju da izbace ... to je taj šljam od Britanaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA