≫ 

Srpski automobilista pobedio na trci u Rijeci

Druga trka na programu je danas od 13 časova, a Milovan Vesnić startuje sa sedme pozicije.

  • 1
Milovan Vesnić

Foto: MN Press

Srpski automobilista Milovan Vesnić trijumfovao je prvi put u tekućoj sezoni TCR Istočna Evropa, pobedivši u prvoj trci na Grobniku.

Vesnić je startovao sa pol-pozicije i vodio je svo vreme trke.

- Teška trka, kao i cela sezona, ali najbitnije je da je auto konačno "proradio kako treba". Vozio sam sigurnu trku, držao sam sve pod kontrolom, čuvao sam i gume i kočnice. Imao sam dobru strategiju, defanzivnu, što se odrazilo i na dobar rezultat - izjavio je Vesnić posle pobede.

Grošek je držao tempo Vesnića, a razlika između njih bila je konstantno 0,3 sekunde. Grošek je pokušavao da izbije na čelo na pravcima, dok je na krivinama bio sporiji od srpskog asa.

Blizu njih bio je i Vitke, koji je uhvatio ritam posle lošeg starta. On se ukazivao u retrovizorima Grošeku, ali napada nije bilo. Napeto je bilo do samog kraja, ali je poredak na cilju ostao Vesnić-Grošek-Vitke.

Druga trka na programu je danas od 13 časova a Vesnić startuje sa sedme pozicije.

- Biće teško završiti trku jer krećem iz sredine. Voziću pametno i biću spreman na sve - kaže Vesnić pred drugu trku četvrtog trkačkog vikenda TCR Istočne Evrope na Grobniku kod Rijeke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    25. jul 2021 | 09:03

    Честитам на успеху и молим за још неки!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA