Botas "zapalio" iz Mercedesa: Nije hteo da posluša naredbu tima, sledeće sezone dobija zamenu

Finac će se preseliti u Alfa Romeo

  • 1
Valteri botas, formula 1 Foto: Tanjug/Ap

Na minuloj trci za Veliku nagradu Holandije viđena je i manja prepirka između dvojice klupskih kolega. Naime, Valteri Botas nije želeo da posluša čelnike Mercedesa i uspori kako bi dozvolio Luisu Hamiltonu da na račun najbržeg kruga uzme još jedan bod.

Finac se oglušio o naredbe, a samo dan kasnije potvrđeno je da od naredne sezone neće ni biti član tima. Voziće za Alfa Romeo, gde će zameniti svog sunarodnika Kimija Rajkonena, koji odlazi u penziju.

Što se Botasa tiče, njemu su 32 godine i u Mercedesu se nalazi od 2017. godine i pokazao se kao savršen zamenik Luisa Hamiltona. Međutim, deluje da je i njemu "prekipelo" kada su u pitanju molbe i želje tima, koje su išle na račun isključivo njegovog kolege.

Finac je ukupno 63 puta bio na podijumu u Fomuli 1 i ostvario je devet pobeda u karijeri, dok je u sezonama 2019. i 2020. godine bio drugi u konačnom poretku, oba puta iza klupskog kolege Luisa Hamiltona.

U narednoj sezoni najverovatnije će ga zameniti Džek Rasel, koji trenutno vozi za Vilijams.

Video: Srbija ima svetskog šampiona u kajaku: Sačuvao sam energiju za kraj, nisam dao nikome da me obiđe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA