Vozač Meklarena pobedio u Formuli 1 posle 9 godina: Rikardo iskoristio sudar lidera u šampionatu!

Drugi je bio njegov kolega Lando Noris

  • 0
Formula 1, VN Belgije Foto: Tanjug / AP

Pobedu u trci za Veliku nagradu Italije u Monci odneo je vozač Meklarena, Danijel Rikardo, dok je odmah iza njega bio klupski kolega Lando Noris. Oni su iskoristili veliki udes koji su imali lideri u šampionatu, Luis Hamilton i Maks Feršapen, pa su mimo njih došli do velikog uspeha.

Holanđanin i Britanac su zbog tog udesa morali da završe trku znatno ranije i tako su omogućili Meklarenu da stigne do dvostruke pobede. To je prva pobeda jednog vozača Meklarena posle čak devet godina, a prva dvostruka za tim posle 11 godina.

Naravno, teško da bi se išta od ovoga ostvarilo da se pomenuti dvojac nije sudario. Sve je bila posledica agresivne vožnje odmah po izlasku iz pitstopa, zbog koje je Ferštapen završio na bolidu Hamiltona.

Treća pozicija pripala je Valteriju Botasu iz Mercedesa, dok je četvrti bio Lekler. Kroz cilj su potom prošli Perez i Sajnc, koji su zauzeli petu i šestu poziciju.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA