≫ 

Ferštapen kažnjen zbog incidenta na trci u Monci

Na svu sreću nije bilo povređenih vozača posle sudara

  • 6
Formula 1 Foto: AP/Tanjug

Vozač Meklarena Australijanac Danijel Rikardo pobedio je danas na trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije na čuvenoj stazi u Monci.

Rikardo je doneo Meklarenu prvu pobedu još od Velike nagrade Brazila 2012 godine, kada je najbolji bio Dženson Baton. Uspeh Meklarena osvajanjem drugog mesta upotpunio je Lando Noris.

Osim dvostruke pobede Meklarena, trku u Monci obeležio je momenat na polovini trke kada su se sudarila dva kandidata za titulu Luis Hamilton i Maks Ferštapen, koji su potom završili pored staze.

Treće mesto u Monci pripalo je vozaču Mercedesa Valteriju Botasu, koji se probio od začelja do pobedničkog postolja, dok je četvrto mesto osvojio Šarl Lekler iz Ferarija.

Incident se dogodio u 26. krugu trke za Veliku nagradu Italije, kada je Hamilton izlazio iz boksa. Došlo je do kontakta, Ferštapenov bolid je odskočio od ivičnjaka i popeo se na Hamiltonov. Obojica su nepovređeni izašli iz vozila.

Na fotografijama i snimcima incidenta vidi se kako je guma Ferštapenovog bolida udarila Hamiltona u glavu. Sedmostruki svetski prvak ostao je nepovređen zahvaljujući oreolu koji štiti glavu vozača.

Formula 1 Foto: AP/Tanjug

Uz kaznu od tri mesta, koja će se dodati na njegov plasman u kvalifikacijama, Ferštapen je dobio i dva kaznena poena u svojoj dozvoli.

Hamilton i Ferštapen se bore za šampionsku titulu, Britanac za rekordnu osmu, a Holanđanin za prvu.

Posle trke u Monci Ferštapen je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa 226,5 bodova, a Hamilton ima 221,5 bodova.

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se 26. septembra u Sočiju.

Video: Obe ruke mu u zavojima: Grožan se javio iz bolnice posle jezive nesreće u Bahreinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa da

    12. septembar 2021 | 21:40

    A da je to uradio britanac (namerno malo slovo), onda ništa ne bi bilo. Dobio još dodatne poene. Koliko se samo gura poslednjih godina, baš bih voleo da Verštapen uzme titulu I pokaže ko je najbolji. Dečko ima herca da ne kažem nešto drugo! Objavite komentar.

  • Косингас

    13. septembar 2021 | 00:24

    Срамна одлука. Хамилтону је дозвољено оно, за шта се други кажњавају. Треба се сетити само трке у Силверстону и начина на који су га изгуралу до победе. Формула 1 је већ деценијама другоразредно и незанимљиво такмичење. Почело је са Шумахером и ево стигло до Хамилтона... Убили су сваку драж и неизвесност у овом некада занимљивом спорту.

  • Bez mozga

    12. septembar 2021 | 22:42

    Konacno da kazne malog balavca. Kako kaze tako mu i treba. E pa zato ide kazna. Balavko treba sa zacelja. Huligan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA