≫ 

Hrvat poginuo u sudaru 10 trkačkih automobila: Horor na stazi gde se vozila Formula 1

Na Nirburgringu se desio stravičan lančani sudar na takozvanoj turističkoj stazi

  • 2

U tragičnoj nesreći koja se u ponedeljak dogodila na nemačkoj stazi Nirburgring u terminu "turističkih" vožnji poginula je jedna osoba, a povređeno ih je još sedam, od kojih dve teže.

Navodna turistička vožnja za sve zainteresovane "Zelenim paklom" nije bezopasna zabava i to se pokazalo u ponedeljak. Istraga je u toku, ali prema prvim informacijama poginuli vozač je N. K., 34-godišnji Zagrepčanin, inače veliki zaljubljenik u automobile i stalni gost Nirburgringa koji je stazu, poznavao odlično.

Nesreća se dogodila na stazi gde građani mogu platiti 25 evra za vožnju vlastitim automobilima, a prema pisanju nemačkih medija vozač je poginuo kada se Mazdom MX-5 zabio u kamion vučne službe. Od siline udarca Mazda se zapalila i počela goreti.

Policija još nije izašla s konkretnim informacijama o nesreći, ali se prema izjavama svedoka radi o teškom propustu organizatora. Naime, incident je započeo kada se vozač Poršea 911 GT3 zaustavio na stazi zbog curenja tečnosti, a po njega je odmah krenula šlep služba.

Ali, pre nego što je Porše maknut sa staze, dogodila se tragedija. Prema neslužbenim informacijama, radnici vučne službe nisu propisno označili mesto gde su ukazivali pomoć vozaču Poršea, pa je na njih naletelo najmanje devet drugih automobila čiji su vozači izbegavali sudar i spašavali živu glavu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Misha Charoudin (@mgcharoudin)

Video: Oba auta su potpuno uništena: Žestok sudar kod Buvljaka, pogledajte kako izgledaju smrskana kola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    7. oktobar 2021 | 17:01

    Hrvatski drzavljanin a Srpsko - Crnogorske nacionalnosti

  • ne ide to tako

    7. oktobar 2021 | 17:34

    Nema šta gore nego nego kad jeftino umreš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA