≫ 

Ferštapen katastrofalno ljut: Za mene ovo nije Formula 1!

Verstapen je posle trke pozvan na saslušanje kod redara u vezi sa incidentom oko naglog kočenja

  • 14
Maks Ferštapen Foto: Tanjug/AP

Jedna od kontroverznih situacija na Velikoj nagradi Saudijske Arabije bila je odluka Maksa Ferštapena da pusti gas, u trenutku kada je trebalo da prepusti prvu poziciju pobedniku Luisu Hamiltonu, posle čega ga je Britanac udario otpozadi. Holanđanin je dobio kaznu od pet sekundi.

- Ono što se danas dogodilo bilo je neverovatno, a u ovom sportu se više radi o kaznama nego o trkanju. Za mene ovo nije Formula 1. Bilo je mnogo događaja tokom trke. Mnoge stvari su se dogodile sa kojima se ne slažem, ali tako je kako je. Pokušao sam da dam sve od sebe na stazi. Mislim da mi gume ne bi trajale, ali ipak sam drugi - rekao je on.

- Usporio sam, želeo sam da propustim Hamiltona, bio sam na desnoj strani ali on nije hteo da me obiđe i došlo je do kontakta. Ne razumem šta se zapravo dogodilo. Sve će biti odlučeno u Abu Dabiju, nadam se da ćemo imati dobar vikend - dodao je holandski vozač.

Verstapen je posle trke pozvan na saslušanje kod redara u vezi sa incidentom oko naglog kočenja.

Video: Najskuplji auto na svetu, jahta od 200 miliona: Vlasnik tima iz F1 je milijarder i živi svoj san

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    5. decembar 2021 | 22:22

    Dokle će iz F1 da navlače za Hamiltona?! Najlošiji čovek u istoriji F1.

  • Marko

    5. decembar 2021 | 22:33

    Sramno pustanje hamiltona da radi na stazi sta pozeli a da ne bude kaznjen. Neka odmah daju njemu titulu jer ovo je smesno gledati.ko god pokusa da mu preuzme poziciju odmah je kaznjen

  • Oki

    5. decembar 2021 | 22:44

    Ovaj decko ima petlju kako je samo vozio svaka cast ko je gledao veceras trku uzivao je ,jedino ove kazne sto su isle na korist Hamiltonu namestaju sve za Britanca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA