Formula 1 otkazuje trku za Veliku nagradu Rusije

Rat u Ukrajini nastavlja sa pomeranjem sportskih događaja

  • 3
Soči Autodrom, Velika nagrada Rusije, Formula 1 Foto: Tanjug / AP

Formula 1 zvanično je saopštila da u trenutnim okolnostima nije moguće održavanja trke za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

U četvrtak je objavljeno da se pomno prati situacija u Rusiji, a samo dan kasnije i zvanično je doneta odluka da se 2022. godine neće održati trka u Sočiju.

I pre nego što je trka otkazana, Sebastijan Fetel je izjavio da sigurno neće učestvovati na trci u Rusiji, dok je sličan stav izneo i Maks Ferštapen koji je rekao da nije u redu da se vozi trka u zemlji koja je u ratu.

- Šampionat Formule 1 održava se u zemljama širom sveta, sa pozitivnom vizijom da ujedini ljude i približi nacije. Pratimo razvoj situacije u Ukrajini sa tugom, šokirani, i sa nadom da će se pronaći mirno rešenje. U četvrtak uveče Formula 1, FIA, i predstavnici timovi su diskutovali o poziciji našeg sporta i zaključak je, uzimajući u obzir i sve relevantne vlasnike prava, da je nemoguće održati Veliku nagradu Rusije u trenutnim okolnostima - navodi se u saopštenju.

Staza "Soči Autodrom" je prema mišljenju velike većine ljubitelje Formule 1 jedna od najdosadnijih, jer ima malo prostora za preticanje, a jedna je od najdužih staza u kalendaru.

Kako trenutno stoje stvari, Rusiju bi trebalo da zameni Velika nagrada Turske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУЛЕ БЛ-РС

    25. februar 2022 | 16:18

    Какви лицемјери,па то није нормално.Што више објављују те своје одлуке све више ми се гаде....😏

  • BAJA

    25. februar 2022 | 16:02

    Mogu sve otkazat jer vise nije interesantna kao nekada.

  • Nikola

    25. februar 2022 | 18:02

    Sramota što se u sport uvukla politika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA