≫ 

FIA uvela sankcije ruskim i beloruskim vozačima: Moći će da se takmiče, ali bez nacionalnih obeležja i himne

Auto-moto sport takođe oseća posledice rata u Ukrajini

  • 0
Milovan Vesnić Foto: MN Press

Sankcije ruskim sportistima i sportiskinjama došle su i do auto-moto sporta. FIA je doduše bila dosta blaža nego federacije koje rukovode fudbalom, košarkom, tenisom i rukometom, ali će i pored toga vozači osetiti jak udarac.

Tako se nijedno takmičenje neće održati u Rusiji i Belorusiji do daljeg, a na sve to neće biti dopušteno korišćenje zastave, simbola i himne ove dve države na zvaničnim takmičenjima po njihovim okriljem.

Ipak, takmičarima će biti dozvoljeno da nastupe na trkama pod zastavom FIA, a moraće da promovišu mir i političku neutralnost, što će reći da će im ipak biti dopušteno da rade ono što su i do sada. Nacionalnim timovima, međutim, neće biti dozvoljeno učešće u grupnim nadmetanjima.

Što se finansija tiče, neće biti moguće transakcije prema vozačima iz Rusije i Belorusije, kao ni njihovim timovima, a svi zvaničnici moraće da privremeno napuste svoje mesto. Velika nagrada Rusije koja je bila planirana da bude održana ove godine, biće takođe otkazana.

Video: Obožava da pokazuje svoje telo: Prezgodna sportistkinja ima milione obožavalaca, ali ne zbog sporta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA