≫ 

Još jedna suspenzija: Bez Rusa u Formuli 1, američki tim raskinuo ugovor sa Mazepinom!

Najbolji vozač iz Rusije neće se naredne godine takmičiti u najbržem šampionatu

  • 9
Formula, trke, Brazil F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Iako su postojali nagoveštaji da će Nikiti Mazepinu biti dopušteno da se takmiči ove sezone u Formuli 1, ta odluka naprasno je promenjena preko noći. Američka ekipa "Has" odlučila je da raskine ugovor sa njim zbog poznate situacije na rusko-ukrajinskoj granici, što će reći da u najbržem šampionatu neće biti Rusa ove godine.

Pored eskalirajuće situacije u Ukrajini, kompanija "Has" navela je i kao razloge raskida ugovora Mazepinovo neprofesionalno ponašanje van staze. Nedavno je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vidi kako dodiruje žensku osobu po grudima u automobilu i to samo nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor sa ovim timom.

Isprva se Mazepin izvinio, a "Has" rekao da neće raskidati ugovor. Ali nekoliko meseci nakon što se to desilo, ipak je došlo do razlaza. FIA je, podsetimo, dopustila Rusima i Belorusima da se nadmeću pod neutralnom zastavom, a naknadno je stiglo obaveštenje da Rus ne bi mogao da se takmiči u Silverstonu.

Ono što je interesantno jeste da "Has" sponzoriše ruska kompanija Uralkali, koja je u vlasništvu ruskog multimilijardera, Dimitrija Mazepina, koji je otac pomenutog Nikite. Videćemo kakva će biti njegova reakcija na čitav haos.

Video: Ivan Kokalj iz Slovenije je šampion 55. Belog krosa u kategoriji seniora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Test

    5. mart 2022 | 10:52

    Obraz-djon =zapad

  • Zeljko

    5. mart 2022 | 10:59

    tako i treba, pa sad neka mu tata kupi neku F1 na baterije..

  • Dani

    5. mart 2022 | 11:57

    To nije vec dugo zanimljiva Formula 1 kao nekad tako da mnogi je i negledaju vise. Sretan im put al na mom kanalu nece se gledat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA