Definitivno bez Šumahera na sutrašnjoj trci: Has ne može da popravi bolid za manje od 24 časa

Dobra vest je da je Mik dobro, ali će radi predostrožnosti ostati u bolnici možda i tokom noći

  • 0
Mik Šumaher Foto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Posle havarije koja se desila tokom kvalifikacione trke za VN Saudijske Arabije kada je Mik Šumaher nekontrolisano izleteo sa staze i udario u zid, stižu vesti da on neće moći da nastupi na sutrašnjoj trci.

Razlog nisu problemi zdravstvene prirode, jer je on prošao bez povreda, već taj što Has neće uspeti da potpuno sredi uništeni bolid vozača.

To znači da će Has imati samo jednog vozača na trci za VN Saudijske Arabije, što će svakako biti udarac za ceo tim. Naravno, najlepša vest od svega je da je Šumaher danas prošao bez ikakvih posledica.

- Najvažnije je da je Mik prošao bez povreda. U bolnici je i obavlja detaljne preglede, u sigurnim je rukama. Postoji mogućnost i da ostane u bolnici preko noći, kako bi se stanje pratilo. Na osnovu tih informacija, odlučili smo da na pokušavamo da bolid pripremimo za trku - rekao je Ganter Stajner, šef Hasa.

Ističe da će morati da se razmišlja i o rezervnim delovima za narednu trku za Šumaherov bolid, koji je značajno oštećen.

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA