≫ 

Muke po Mercedes, bolid "ništa ne valja": Hamilton očajan posle testova u Australiji

Lekler i Ferari ponovo dominirali

  • 0
mercedes Foto: Tanjug/Ap

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo vrlo komplikovana sezona po ekipu Mercedesa u Formuli 1. Mada, to je već postala sa fijaskom u prve dve trke.

Ni uvertira za treću ne obećava ništa dobro po Britance.

Luis Hamilton, prva perjanica tima, imao je sedmo i 13. vreme na prva dva treninga u Melburn parku pred nedelju trku za VN Australije. Ništa bolje nije prošao ni njegov klupski kolega Džordž Rasel...

- Težak trening smo imali. Ništa što promenimo i doradimo na bolidu ne popravlja situaciju. To je najgora stvar. Gajiš optimizam, onda napraviše neke izmene na bolidu i shvatiš da ništa ne pomaže - izjavio je očito razočarani Hamilton.

- Izvršili smo određene dorade pred drugu sesiju, ali ispostavilo se da se bolid bolje ponašao u prvom delu treninga. Ne znam, jednostavno bolid je nepredvidiv - dodao je Hamilton.

mercedes Foto: Tanjug/Ap

Kao što je poznato, Mercedes je najviše pogođen novim pravilima koje je na planu aerodinamike uvelo takmičenje, što se i te kako odražava na rezultate. Aktuelni bolid, koji se umnogome razlikuje od prošlosezonskog, u ovom trenutku nije konkurentan sa Red Bulovim i Ferarijevim.

Mercedes je u prve dve trke u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji postigao razočaravajuće rezultate, tek jedan podijum (Hamilton treći u prvoj trci) i samo 38 konstruktorskih bodova naspram 78 Ferarijevih.

Lider tima Toto Folf je rekao da nema čarobni štapić da se "preko noći" reše postojeći problemi, niti će oni biti rešeni u Melburnu, dok je drugi adut za volanom Rasel izjavio da nikad u životu nije osetio toliko udaranje bolida tokom vožnje.

- Nismo na poziciji na kojoj bi želeli da budemo. Moramo da nastavimo da "kopamo" po podacima i da shvatimo neke stvari. Gledamo levo, desno, gledamo u sredinu, ali svaki put ishod je isti, i sada moramo da shvatimo zbog čega se dešavaju neke stvari - svestan je problema Britanac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA