≫ 

Svi su oduševljeni Xross relijem u Srbiji: "Imali smo impresivna 3 dana, dugo nisam bio na boljoj trci"

Srbija je zbog fantastične organizacije trajno učvršćena u zvaničan kalendar Svetskog prvensta u Hard Enduru

  • 0
XROSS reli Foto: Predrag Vučković

Srbija je prethodne nedelje po prvi put u istoriji bila domaćin FIM Svetskog prvenstva, jer je od 18. do 21. maja na Tari, Mokroj Gori i Zlatiboru vožen Xross reli koji je do sada imao titulu najteže hard enduro trke u regionu.

Pred organizatorskim timom Xross relija bio je očigledno veliki zadatak pred ovaj događaj, a sudeći prema onome šta se dešavalo pomerene su granice koje su Srbiju trajno uvrstili u zvaničan kalendar Svetskog prvensta u Hard Enduru.

- Mislim da smo položili test sa odličnom ocenom. Vozači u svim klasama su vrlo zadovoljni trasama, a to nam je bilo najvažnije. Fabrički timovi bili su oduševljeni činjenicom da imamo live tracking sistem koji je omogućavao da se u 64 zemlje uživo prati kretanje vozača na trasi. To ih je apsolutno oduševilo, i mnogi od njih su nam po odlasku sa Zlatibora čestitali na fantastičnoj organizaciji, dok su nam predstavnici FIM-a potvrdili da Xross reli i Zlatibor ostaju u kalendaru svetskog šampionata i u narednim godinama - rekao je Vladan Komatović, organizator Xross relija.

Ekipa "Red Bul TV" je tradicionalno u "sitna crevca" pratila dešavanja tokom takmičenja, te su takođe u svojim izveštajuma pohvalili celokupnu organizaciju.

- Imali smo impresivna tri dana za nama ovde u Srbiji. Momci su oduševljeni, cela organizacija je bila fantastična - poručio je Pol Bolton nakon jednog od poslednjih izveštavanja, a video možete pogledati OVDE.

Naravno, reči hvale su imali i sami takmičari.

- Srpske planine su prelepe. Svaka čast organizatorima, sve je funkcionisalo besprekorno. Nije bilo nikakvih kašnjenja. Ipak, najveći utisak ostavile su trase koje su prave za ekstremni enduro. Mislim da se Xross zasluženo našao u svetskom šampionatu. Videćemo se i iduće godine - rekao je pobednik Manuel Letenbihler, a na njegove reči se nadovezao i legendarni Grejem Džarvis, najbolji hard enduro vozač svih vremena:

- U hard enduru se takmičim već 20 godina, i moram reći da na boljoj trci nisam bio u poslednjih nekoliko godina. Ovde najpre mislim na terene kojima se vozi, fantastični su, a potom i na organizaciju događaja. Svaka čast.

Video: Grme motori na Zlatiboru: Hard Enduro pokazao najbolje od svog repretoara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA