≫ 

Italijan kome se intonira srpska himna: Paolo na postolju traži samo "Bože pravde"

Mnogi to ovde i ne znaju, ali u Paolu imamo jakog aduta u Formuli 3 takmičenju i mnogo više od toga - promotera naše zemlje

  • 8

Srpski automobilizam u ovoj priči i nije toliko bitan, iako je vest da jedan "Srbin" žari i pali vrelim pistama širom Evrope. Srbin latiniziranog imena, manje prezimena - Paolo Brajnik.

Njegova priča je vredna svake pažnje. Italijan je, a oseća se kao da je naš.

Ovaj gospodin, biznismen, odneo je krajem aprila "duplu pobedu" na takmičenju u kategoriji formule 3 "Drexler Formula Cup", pobedio je u obe trke i popeo se na najviši stepenik pobedničkog postolja. A tamo, potpuno iznenađenje, ali samo za one koji nisu upoznati sa "likom i delom" Paola.

Umesto italijanske, intonirana je srpska himna!

paolo brajnik Foto: Telegraf.rs

Paolo je uzdugnuta čela, ponosno, slušao taktove "Bože Pravde" koji su odzvanjali Moncom tog dana. Da sve bude u znaku Srbije, iznad glave našeg Paola dignuta je, na centralnom mestu, srpska trobojka. Prizor koji je zaista lepo videti.

Malo je nedostajalo da Paolo na isti način završi jednu od dve trke i narednog takmičarskog vikenda, bio je drugi u Imoli, dok će narednu priliku da se potvrdi imati u već sutra na stazi Red Bul u Štajerskoj.

Ovog puta najvažniju informaciju ostavljamo za kraj: o Paolu i njegovoj vezi sa Srbijom.

Ona je jaka i traje već nekoliko godina. Rekosmo već, Paolo Brajnik je biznismen, u Srbiji već čitavu deceniju vodi uspešnu IT firmu sa 60 zaposlenih. Trke, adrenalin i formula su mu pasija koja mu je ušla u vene i, kako vidimo, ne popušta. Sjajna je stvar što je Paolo, iz ljubavi prema našoj zemlji, odlučio da na svim takmičenjima nastupa pod srpskim znamenjima.

Naš fratello!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA