Legenda Formule 1 izjavom šokirala svet: "Primio bih metak za Putina, a onaj komičar iz Ukrajine..."

Berni Ekleston je svojim komentarima izazvao i reakciju Formule 1, koja je izdala kratko saopštenje i ogradila se od njegovih komentara

  • 18
Berni Ekleston, Vladimir Putin Foto: Profimedia

Nekadašnji šef Formule 1, legendarni Berni Ekleston, šokirao je svet svojom izjavom o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, za koga kaže da bi primio metak, kao i da veruje da Putin radi ono što veruje da je ispravno.

- I dalje bih primio metak za Putina. Voleo bih da ne boli, ali bih svakako primio metak za njega. On je neverovatna osoba i radi ono što veruje da je ispravno. Nažalost, on je kao mnogi poslovni ljudi, svakako kao ja, svi pravimo greške s vremena na vreme, ali morate da uradite najbolje što možete da biste iz toga izvukli najviše - rekao je Ekleston gostujući na ITV televiziji.

Eklston takođe nije štedeo ni predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog jer, kako kaže, „nije uspeo da izbegne rat“.

- Druga osoba u Ukrajini, koliko razumem on je komičar i čini se da želi da nastavi da se bavi tom profesijom, pošto da je razmislio o svemu učinio bi velike napore da razgovara sa Putinom, koji je razumna osoba, on bi ga saslušao i mogao bi da uradi nešto povodom toga - istakao je Eklston koji je 2017. napustio mesto prvog čoveka Formule 1 kada je Liberti medija kupila šampionat.

Ubrzo su se oglasili i čelnici Formule 1.

- Komentari Bernija Eklstona su njegovo lično mišljenje i u potpunoj suprotnosti su modernim vrednostima sporta - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA