≫ 

Džou nakon strašnog udesa: "Oreol mi je spasio život"

Kinez je spreman za trku naredne sedmice

  • 0
Guanju Džou Foto: Tanjug / AP

Velika nagrada Velike Britanije vožena u Silverstonu bila je po mnogo čemu istorijska, ali će se dosta pričati i o situaciji s početka trke kada se desio strašan udes zbog kog je i potpuno prekinuta trka.

U kontaktu Džordža Rasela i Pjera Gaslija najdeblji kraj izvukao je Guanju Džou, na koga je naleteo vozač Meredesa. Kinez se prevrnuo i velikom brzinom prošao kroz šljunak, da bi se zaustavio zaglavljen ispred ograde.

Incident je delovao užasno, svi su se uplašili za život Kineza, ali na kraju je sve prošlo dobro. Džou je objasnio i kako je ostao živ.

- Bio je to strašan udes, drago mi je da sam dobro. Redari i medicinski tim na stazi su bili izvanredni, brzo su mi pomogli. Zahvalan sam i FIA i Formuli 1 za sav trud da poboljšaju bezbednost – oreol me mi je spasio život danas i to pokazuje prave rezultate napora da se poboljšaju bolidi.

Naredna trka vozi se već sledećeg vikenda u Austriji, a Džou ističe da je spreman za nju.

- Spremniji sam nego ikad da se vratim na stazu i radim ono što volim. Spreman sam i radujem se trkanju u Austriji sledećeg vikenda

Video: Paolo pobedio u trci Formule 3, na postolju odzvanjalo Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA