≫ 

Kraj jedne ere: Legendarni šampion Formule 1 saopštio da se povlači na kraju sezone

Sebastijan Fetel će na kraju sezone završiti karijeru

  • 0
Sebastijan Fetel Foto: AP/Tanjug

Bivši šampion Formule 1 Sebastijan Fetel (35), koji je aktuelni vozač Aston Martina u "najbržem cirkusu", odlučio je da se penzioniše na kraju sezone.

Fetel je tokom karijere osvojio četiri titule, ima 53 pobede, a ukupno je 122 puta bio na podijumu.

Bez dileme, jedna od najvećih karijera u moto sportu, ali i u sportu inače.

Fetel je rekao da je dugo razmišljao o povlačenju ali da želi da se posveti porodici i ulozi oca. Takođe da kaže da je uživao radeći sa svim sjajnim ljudima u F1.

Nemac je počeo sa trkama u Formuli 1 2007. godine, kada je vozio za Toro Roso, gde je prešao iz Zaubera. Potom je 2009. prešao u Red Bul, sa kojim je 2010. osvojio prvu od četiri uzastopne titule.

Prešao je u Ferari 2015. godine, ali nije uspeo da vrati na tron legendarnu ekipu iz Torina, sa kojom je dva puta bio vicešampion.

Fetel je na dan kada je saopštio da se povlačio otvorio Instagram nalog, a prva objava bio je video na kojem saopštava da će na kraju sezone završiti karijeru.

Fetel je trenutno 14. u generalnom plasmanu Formule 1 sa 15 osvojenih bodova. Ubedljivo prvi je Maks Ferštapen sa 233 boda, dok je iza njega Šarl Lekler sa 170, potom Serhio Perez sa 163.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA