Šokantno otkriće bivšeg direktora Formule 1: "Dobijao sam pretnje smrću, vređali su me, hteo sam da budem sam"

Majkl Masi iza sebe nema baš najbolje životne dane, pa je zbog toga i odlučio da se povuče iz FIA-e

  • 2
Majkl Masi Foto: James Moy / PA Images / Profimedia

Prošlogodišnji karavan Formule 1 bio je jedan od najintrigantnijih u poslednje vreme. Sve se odlučivalo u poslednjoj trci u Abu Dabiju, gde je došlo do nekih spornih odluka, a direktor Majkl Masi je sada otkrio da je zbog toga dobio i pretnje smrću, prenosi "Bi-Bi-Si".

Podsetimo, čitava sezona Formule 1 prošle godine je stala u trku u Abu Dabiju, gde su se Maks Ferštapen i Luis Hamilton broili za prvo mesto. Ferštapen je uspeo da osvoji prvo mesto, a samim tim postane i svetski prvak, ali je ta pobeda kasnije pripisana lošim odlukama direktora Formule.

To je bila prva Ferštapenova titula, a Masi je dobio otkaz već početkom godine, dok je nedavno odlučio da se povuče iz FIA-e.

Masi je početkom ove godine dobio otkaz, ali je ostao u FIA. On je pre nekoliko nedelja odlučio da se povuče iz FIA-e.

- Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osećao sam da sam najomraženiji čovek na planeti. Dobijao sam pretnje smrću. Ljudi su pretili da će doći po mene i moju porodicu. Gleadao sam u ljude i pitao se hoće li nasrnuti na mene - rekao je Masi za "Njuz korp".

On je istakao da je dobio brojne pretnje od navijača Mercedesa na društvenim mrežama.

- Poruke su bile šokantne. Rasističke, uvredljive, ofanzivne, nema kako me nisu nazivali. Ne samo na Fejsbuku već i preko Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. Nisam želeo ni sa kim da razgovaram, čak ni sa prijateljima i članovima porodice. Samo sa najbližima. Hteo sam da budem sam. Ovo iskustvo me je učinilo jačom osobom - zaključio je Masi, koji sada živi u Australiji.

Video: Red Bull F1 u Beogradu: Doživeli smo izbliza mašinu od 7 miliona evra koju vozi Maks Ferštapen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA