≫ 

Ferštapen je čudo: Počeo trku sa 10. mesta, bolid mu se okretao na stazi, pa osvojio Hungaroring!

Holanđanin je klasa

  • 2
maks ferstapen

Foto: twitter/yvonnetells

Pilot Red Bula Maks Ferštapen pobedio je u trci za Veliku nagradu Mađarske vožene danas na Hungaroringu, i to kako - spektakularno: nakon što je trku krenuo sa desete pozicije i posle okretanja na stazi, kada je prepustio lidersku poziciju Šarlu Lekleru.

Međutim, sve je danas uspeo da nadoknadi "leteći Holanđanin", taktički je čitav tim fenomenalno odradio trku, u pravo vreme su promenjeni pneumatici, svaki potez bio je savršen, i naravno ono najbolje od svega, vožnja udarnog aduta koji je pokazao da je u ovom momentu daleko iznad svih. To, na kraju krajeva, dovoljno slikovito pokazuje i tabela vozača na kojoj je Holanđanin lider sa 80 bodova više od drugoplasiranog Leklera.

Ferari je još jednom podbacio, Sainz i Lekler su ostali bez postolja, ali je zato Mercedes bio na visini zadatka sa oba pilota na podijumu, posle sjajne vožnje. Džordž Rasel, koji je krenuo kao prvi danas, završio je na trećem mestu, dok je bivši višestruki svetski prvak Luis Hamilton bio drugi.

Visok plasman Mercedesa nije bio "ni na vidiku" od petka posle treninga i kvalifikacija, no očito je burna trka, kiša i taktički dobro odrađena promena pneumatika, donela engleskom timu pomalo neočekivan epilog.

Ferštapenu je ovo bila osma pobeda ove sezone i jasno je da će do kraja Holanđanina biti teško ugroziti u napadu na novu titulu šampiona sveta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA