≫ 

FIA drakonski kaznila Red Bul sa sedam miliona dolara zbog prekoračenja budžeta

Ozbiljan udarac za "Bikove"

  • 0
Formula 1, Singapur Foto: Tanjug/AP

Ekipa Red Bula kažnjena je sa čak sedam miliona dolara i 10% umanjenog budžeta za istraživanja na polju aerodinamike bolida, zbog prekoračenja budžeta za 2021. godinu od 2.16 miliona dolara, saopštilo je rukovodeće telo FIA.

Napomenuto je da ova novčana kazna neće biti oduzeta od budžeta koji je Red Bul prijavio za tekuću godinu a iznosi 135 miliona dolara.

Kazna je izrečena nakon što je Red Bul priznao propust pa je ušao u takozvani "prihvaćeni sporazum o kršenju pravila" sa FIA-om. U saopštenju FIA u kojem se detaljno navode greške Red Bula navodi se da je tim "netačno isključio i/ili prilagodio troškove koji iznose ukupno 5.607.000 funti" u 2021.

FIA je ustanovila ukupno 13 tačaka koje Red Bul nije uskladio sa aktuelnim pravilnikom, tačnije u vezi sa njihovim novim poslovanjem sa pogonskim jedinicama i fiksnim troškovima, i troškovima relevantnim za ugostiteljstvo, socijalno osiguranje, volontiranje, inventar (neiskorišćeni delovi) i aktivnosti koje nisu u F1.

Kaznu od 7 miliona dolara Red Bul mora platiti u narednih 30 dana.

Video: Legendarni vozač Formule 1 u Beogradu: Voziće bolid ulicama grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA