≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigao izveštaj lekara: Teški prelomi Espargara, dobro je sačuvao živu glavu posle horor pada u Portugaliji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za španskog motociklistu sezona je praktično završena

  • 0
pol espargaro Foto: twitter/ahmedzanetti

Španski motociklista u sedlu ekipe "GasGas" Pol Espargaro, koji je u petak doživeo težak pad na treningu pred trku u Moto GP šampionatu na stazi u Portugaliji, Portimao, polomio je vilicu, pretrpeo i frakturu kičme, a dijagnostifikovana mu je i kontuzija grudnog koša, pokazuju izveštaji lekara posle detaljnog pregleda.

Nije poznato da li je ove udarce opasne po život Espargaro pretrpeo tokom prevrtanja i tumbanja na stazi ili usled udara njegovog motocikla pošto je pao sa njega.

Srećom, Španac je pri svesti i uprkos povredama leđa u stanju je da pomera ruke i noge.

Pre nego što je otkriven obim povreda, medicinski direktor MotoGP-a Angel Čart je izjavio:

- Pol Espargaro je imao sudar visokog intenziteta i pretrpeo je višestruke traume. Da bi se utvrdio stepen, moraće da bude procenjen daljim pregledom u bolnici Faro, tačnije njegova kičma - rekao je nepsoredno nakon teškog incidenta na stazi.

Espargaro nijednog trenutka od pada nije gubio svest i njegovo neurološko stanje je na licu mesta ocenjeno kao perfektno.

- Njegov nivo kiseonika je dobar, ali ima prilično jaku kontuziju pluća, čiji obim ćemo morati da potvrdimo CT skeniranjem i magnetnom rezonancom u bolnici Faro - dodao je Čart.

- Pretrpeo je tešku traumu kičme i kontuziju pluća koju ćemo morati pažljivo pratiti. Iako mislim da će se dobro oporaviti, moramo da uradimo odgovarajuće testove da bismo utvrdili stepen njegovih povreda. Svestan je, budan i dobro reaguje. Malo je pod sedativima zbog lekova protiv bolova koje smo dali. Može savršeno dobro da pomera stopala, noge i ruke, tako da nema razloga da se plašite bilo kakve trajne povrede kičme - još juče je optimisitčne prognoze izneo glavni doktor Moto GP karavana.

Video: Najsmešnija tuča ikad: Motociklisti se pobili nasred staze, prštale pesnice po kacigama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA