≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katastrofa, karambol i totalni haos: Leteli delovi u Australiji, Ferštapen slavio posle tri crvene zastave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna trka u Australiji

  • 1
Formula 1 Trka za Veliku nagradu Australije Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Maks Ferštapen slavio je na trci za Veliku nagradu Australije koju je obeležilo nekoliko prekida, kao i crvena zastava kojom je ovogodišnja trka završena. 

Naime, na startu trke, dva mercedesa su odlično napala Ferštapena i izbila na prvo mestoo. Ipak, usledio je prvi prekid trke pošto je Albon ostao bez prednjeg krila, izleteo sa staze i udario u zid. Potom, Ferštapen je ponovo izbio na prvo mesto kada je trka startovala.

Potom, skoro do kraja trke, Ferštapen, Hamilton i Alonso su vodili, a onda je u 54. krugu trka prekinuta pošto je Magnusen odustao, ali je guma sa njegovog bolida ostala na stazi. I to nije bilo sve, u prvoj krivini nastaje novi incident. Naime, Sainc zakačinje bolid Fernanda Alonsa koji izleće sa staze, vraća se, a onda sledi novi incident u kojem učestvuje nekoliko vozila za novu crvenu zastavu.

Na samom kraju, posle nove crvene zastave, trka je i treći put restartovana. Očekivalo se da, do tada prvoplasirani Ferštapen i drugoplasirani Hamilton vode borbu za prvo mesto, a umesto toga, karambol posle kojeg se trka iznova zaustavlja.

Odlukom organizatora trke, 58. krug i trka su završeni tako što je određen poredak bolida pre poslednjeg restarta. Potom, formule, koje su ostale neoštećene, su samo prodefilovale pored karirane zastave i ozvaničile konačni poredak. Tako, trku je kao prvi završio Ferštapen, drugi je Hamilton, a treći Fernando Alonso.

Da podsetimo, Ferstapen je posle prve pozicije u Bahreinu i druge u Saudijskoj Arabiji ima pol poziciju u trci broj tri, koju je iskoristio na najbolji mogući način i upisao pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA