Vreme čitanja: oko 1 min.

Objavljen skandalozan lažni intervju sa Mihaelom Šumaherom: "Mogu da stojim na nogama, ali..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan nemački medij je otišao predaleko

  • 0
Mihael Šumaher Foto: AP/Tanjug

Borba Mihaela Šumahera koja traje već skoro 10 godina, od kako je doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima i dobio oštećenje mozga, ostaje jedna od najvećih misterija svih vremena.

Od tada se u javnosti nije pojavila nejgova fotografija, ne zna se u kakvom je stanju, a jedino što može da se nasluti jeste iz razgovora pojedinih njegovih prijatelja koji su retki koji imaju priliku da ga vide.

Najčešće se tu pojavljuje Žan Tod, nekadašnji šef tima Ferarija, koji je postao i veliki Šumijev prijatelj.

Nemački mediji često i spekulišu i pokušavaju da naprave senzaciju od bilo čega vezanog za Šumahera, a jedan medij, časopis "Die aktuelle", koji je namenjen uglavnom ženskoj populaciji, otišao je korak dalje u pravljenju tabloidne senzacije.

Oni su uradili lažni intervju sa Šumaherom, i to tako što je umesto Šumahera odgovore davala veštačka inteligencija, "Chatgpt", koji je ovih dana posebno popularan.

Oni su ovaj lažni intervju objavili na naslovnoj strani uz navodnu ekskluzivu da je u pitanju intervju sa legendarnim vozačem.

Tek na kraju teksta napomenuli su da je umesto Šumahera odgovore davao "četbot", a odgovori su postali predmet žestokih kritika, jer je tu "Šumaher odgovarao" kako može da stoji uz pomoć najbližih na nogama, ali da bez podrške porodice ne bi preživeo toliko teških godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA