≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavljen Hard Enduro spektakl na Tari: Takmičari se upoznali sa svim lepotama srpske planine

Vreme čitanja: oko 2 min.

I po kišovitim uslovima na jugozapadu Srbije, gledali smo sjajnu trku

  • 0

Spektakularna Xross Hard Enduro trka nastavljena je tokom današnjeg dana na Tari. Preko 300 takmičara iz 40 zemalja širom sveta doputovalo je na jugozapad Srbije, gde se ova trka održava i tekuće godine uz odličnu organizaciju.

Tu su i najbolji vozači Hard Endura, poput aktuelnog šampiona, Manuela Letenbihlera, kao i vicešampiona Marija Romana, sjajnog Bilija Bolta iz Velike Britanije, kao i legendi kao što je Grejem Džarvis.

Iako je vreme na jugozapadu Srbije danas bilo izuzetno kišovito, takmičari su mogli da uživaju u svim lepotama srpske planine. I sami takmičari su na ciljnoj ravnini istakli zadovoljstvo uslovima, a pre same trke nisu znali kuda će prolaziti, već su to dobili tek na startu putem GPS koordinata.

Pored Tare, takmičari će proći i kroz staze na obližnjoj Mokroj Gori gde će se voziti blizu 100 kilometara, kao i na Zlatiboru gde je u subotu postavljena ciljna ravnina uz takođe oko 100 kilometara koje će takmičari morati da pređu.

I organizatori takmičenja izuzetno su zadovoljni viđenim i učinjenim. To je u razgovoru za Telegraf poručila i Marija Joksimović.

- Praktično smo skupili krem de la krem Hard Endura. Tu je šampion Manuel Latenbitler, tu je vicešampion Mario Roman, svi koji su prošle godine bili u Top 10 u Svetskom šampionatu su tu. Pomenula bih i Bilija Bolta i Grejema Džarvisa, apsolutnu legendu ovog sporta, koji sada obučava neke nove šampione. Pomenula bih i jedinu ženu, to je Sandra Gomez iz Španije, ona je jedina koja vozi sve trke na Svetskom šampionatu. Ima još žena koje voze na Svetsko prvenstvo, ali po jednu ili dve staze, dok je Sandra specifična jer vozi sve trke - rekla Joksimovićeva za naš portal.

U videu koji se nalazi na početku teksta možete pogledati kako je protekao drugi dan Hard Endura, dok u galeriji možete pogledati predele kroz koje se vozila ova fenomenalna trka.

(Telegraf.rs)

Video: Na Zlatiboru počeo Hard Enduro moto spektakl, učestvuje više od 300 takmičara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA